Päivitetty 31.5.2024

Finnkinon verkkokaupan käyttöehdot

1. Yleistä

Näitä Finnkino Oy:n (”Finnkino”) verkkokaupan käyttöehtoja (myös ”ehdot”) sovelletaan kaikkiin asiakkaan toimiin Finnkinon verkkopalveluissa ja mobiilisovelluksissa. Nämä ehdot soveltuvat kaikkiin asiakkaan toimiin verkkokaupassa riippumatta siitä, millä päätelaitteella asiakas käyttää palvelua. Asiakas saa käyttää verkkokauppaa ainoastaan kulloinkin voimassa olevien ehtojen ja soveltuvan lainsäädännön sekä hyvän tavan mukaisesti. Ehdot muodostavat sopimuksen asiakkaan ja Finnkinon välillä, ja määrittelevät asiakkaan ja Finnkinon verkkokauppaa koskevat oikeudet ja velvollisuudet.

Tehdessään varauksia tai ostoja verkkokaupassa asiakas vakuuttaa tutustuneensa kulloinkin voimassa oleviin käyttöehtoihin ja sitoutuu noudattamaan niitä.

Näiden ehtojen lisäksi asiakkaan ja Finnkinon välillä sovelletaan Finnkinon verkkopalvelun käyttöehtoja. Mikäli näiden ehtojen ja verkkopalvelun ehtojen välillä on ristiriitaisuuksia, sovelletaan ensisijaisesti verkkopalvelun ehtoja. Jos asiakas on liittynyt Finnkinon myFinnkinoon, sovelletaan ensisijaisesti Finnkinon myFinnkinon ehtoja. 

2. Palveluntarjoaja 

Finnkino Oy
Y-tunnus: 0647239-1
Osoite: Mannerheimintie 113, 00280 Helsinki
Puhelin: (09) 131 191

3. Rekisteröityminen

Asiakas voi ostaa lippuja Finnkinon verkkokaupasta rekisteröitymättä verkkokaupan asiakkaaksi. 

Asiakas voi halutessaan liittyä myFinnkino-asiakkuusohjelmaan, johon liittymällä asiakas hyötyy Finnkinon tarjoamista alennuksista ja etuuksista sekä kampanjaeduista.

Liittyminen myFinnkinoon edellyttää myFinnkino-asiakkuustilin avaamista.

4. Lippujen varaaminen

Verkkokaupassa varatut näytösliput voi lunastaa myFinnkino-asiakkuustililtä tai teatterin lippukassalla. Lunastusaika päättyy yleensä 24 tuntia ennen näytöksen alkua. Lunastusajan päättymiseen voi kuitenkin vaikuttaa mm. näytösaika, teatterin aukioloajat tai lippujen ennakkomyynti. Ennakkomyynnistä varatut liput tulee yleensä lunastaa jo 4 vuorokauden kuluessa varauksen tekemisestä. Asiakkaan tulee aina tarkistaa lunastusaika varaustiedoista.

Mikäli näytöksen varauskiintiö on täyttynyt tai varausaika on umpeutunut, lippuja ei voi enää varata. Lisäksi joidenkin elokuvafestivaalien näytöksiin tai erityisiin Event Cinema -tapahtumiin ei voi tehdä varauksia, vaikka lippuja voisikin ostaa verkkokaupasta.

5. Lippujen ostaminen ja lunastaminen

Finnkinon verkkokaupasta voi ostaa digisarjalippuja, itse käytettäviä tai lahjaksi annettavia PDF-sarjalippuja, herkkulippuja ja näytöslippuja. MyFinnkinoon liittyneet asiakkaat voivat tallentaa liput asiakkuustililleen.

Näytöslippuja voi ostaa kerrallaan 1-15 kpl. Herkku- ja sarjalippuja myydään paketeissa, joiden hinnat, koko ja voimassaoloaika vaihtelevat. Herkku- ja sarjalippujen edullinen hinta perustuu määräalennukseen ja rajoitettuun käyttöaikaan. Vanhentuneita lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin, eikä niiden voimassaoloaikaa voi pidentää.

Sarjalipuilla voi lunastaa näytöslippuja verkkokaupasta, lippuautomaateilla tai lippukassalla. Vanhenevalla sarjalipulla voi maksaa myös voimassaoloajan päättymisen jälkeisiä näytöksiä, kunhan liput lunastetaan ennen voimassaoloajan päättymistä. Sarjaliput eivät käy Event Cinema -näytöksiin, ellei erikseen ole toisin mainittu.

Herkkuliput voi käyttää teatterin herkkumyymälässä. Vanhentuvalla herkkulipulla ei voi ostaa uutta herkkulippua verkkokaupasta.

Kaikki näytösliput tarkistetaan ennen elokuvasaliin menoa. Tarkistettava lippu voi olla lippukassalla tai -automaatilla tulostettu näytöslippu, itse tulostettu näytöslippu tai matkapuhelimen näytöltä tarkistettava mobiililippu. Väärinkäytösten estämiseksi edellä mainituista lipuista otettu kuva ei kelpaa tarkistuksessa salin ovella.

6. Maksutavat

Verkkokaupassa voi maksaa verkkopankkitunnuksilla, yleisimmillä maksukorteilla, Finnair Plus Avioksilla, Finnkinon lahjakorteilla, Finnkinon paperisilla ja PDF-sarjalipuilla sekä digisarjalipuilla. Käytössä olevat verkkopankit ovat Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Osuuspankki, S-Pankki ja Ålandsbanken. Maksukorteista verkkokaupassa hyväksytään MasterCard, Visa ja Visa Electron. Lisäksi voit maksaa Mobile Payllä. 

Maksukorttiveloitukset ja OP-verkkopankkimaksut tarjoaa Paytrail. Muut verkkopankkimaksut tapahtuvat pankkien omilla alustoilla. Maksut, joissa käytetään kokonaan tai osittain Finnair Plus Avioksia, tapahtuvat Finnairin maksupalvelussa. Finnkino ei vastaa tietoliikennehäiriöistä tai maksuliikennekumppanien järjestelmähäiriöistä johtuvista palvelukatkoksista. Mikäli maksutapahtumassa tai lipputoimituksessa ilmenee ongelmia, täytä verkkokaupan virheilmoituslomake. Mikäli virhe ilmenee Finnair Plus Avioksilla maksettaessa, ota yhteyttä suoraan Finnairin asiakaspalveluun [email protected].

7. Lahjakortit

Finnkinon lahjakortteja ei voi palauttaa tai vaihtaa rahaksi, eikä Finnkino vastaa kadonneesta tai varastetusta kortista. Mikäli lahjakortilla ostettu lippu peruutetaan, hyvitetään ostoksen arvo takaisin lahjakortille, kun peruutuksen kohteena on koko ostotapahtuma. Arvon palautus ei kuitenkaan pidennä lahjakortin alkuperäistä voimassaoloaikaa. Jos peruutus ei koske koko ostotapahtumaa, teemme hyvityksen uudelle, palautuksen arvoiselle lahjakortille.

Huom. Jos joudumme perumaan näytöksen, hyvitämme lippujen arvon takaisin lahjakortille. Mikäli lahjakortti on kuitenkin jo tässä vaiheessa vanhentunut, hyvitämme lippujen arvon uudelle lahjakortille.

Vanhentuneita lahjakortteja ei vaihdeta uusiin.

8. Tilaa ja Nauti -tilaussivustot

Tilaa ja Nauti -tilaussivustoilla voit tilata valikoimissamme olevia ruoka- ja juomatuotteita teatterin kassalta noudettavaksi tai Jyväskylän Fantasian terassilla pöytiintarjoiluna. Tilauksille tulee valita ajankohta teatterien aukioloaikojen puitteissa, kunkin teatterin aukioloajan voi tarkistaa sivulta Aukioloajat. Jyväskylän Fantasian terassin aukioloon vaikuttaa myös säävaraus.

Valikoimat vaihtelevat teattereittain, emmekä voi taata, että kaikkia tuotteita olisi aina saatavilla. Mikäli tilaus tehdään näytökseen mukaan vietäväksi, tulee huolehtia, että valittu noutoaika olisi vähintään 15 minuuttia ennen näytöksen alkua. Tilatut tuotteet valmistetaan noudettavaksi asiakkaan ilmoittamana ajankohtana, ja niitä säilytetään 30 min ajan. Mikäli tilausta ei ole tässä ajassa noudettu, tuotteet hävitetään. Emme hyvitä noutamatta jätettyjä tilauksia.

Alkoholituotteita tilattaessa täytyy varautua todistamaan ikänsä tilausta noutaessa. Alkoholijuomia voi viedä vain K18-anniskelunäytöksiin, Helsingin LUXE-saleihin, Maximiin tai Espoon Omenan Lounge-saliin.

9. Peruutukset

Jos sinulle on sattunut näytöksen valinnassa virhe ja olet ostanut liput väärään näytökseen, voit korjata asian peruuttamalla tai vaihtamalla liput Finnkinon teatterin lippukassalla ennen sitä näytöstä, johon olet liput ostanut. Mikäli tämä ei ole mahdollista, liput voi perua myös soittamalla Kinolippuun (0600 007 007, 1,99/min + pvm/mpm) ennen näytöksen alkua (Kinolipun aukioloajat ma-to klo 12-18, pe-su klo 10-18) tai sähköpostitse osoitteessa [email protected]. Liitä viestiin mukaan ostosi numero tai lipun sarjanumero. Vaihto voidaan tehdä ainoastaan teatterin kassalla.

Huom. Jos osto on tehty sarjalipulla, yrityslipulla ja hyvityslipulla, joka ei enää lipun vaihtamisen hetkellä ole voimassa, voi näytöstä vaihtaa alkuperäisen näytöspäivän muihin näytöksiin. 

Sarjalipputuotteilla ei ole peruutusoikeutta eikä vanhentuneita sarjalippuja vaihdeta uusiin.

Lippujen peruutus- tai palautusoikeus ei koske erityisiä Event Cinema -tapahtumia, kuten konserttielokuvia tai vastaavia. Tällaisissa Event Cinema -tapahtumissa on myös jälleenmyyntikielto sekä 15 lipun enimmäismäärä ostoa kohden.

Mikäli joudut peruuttamaan Tilaa ja Nauti -tilaussivustolla tekemäsi tilauksen, voit tehdä sen asiakaspalvelumme [email protected] kautta 4 h ennen tilauksen noutoaikaa, tai minkä tahansa teatterimme kassalla 2 h ennen noutoaikaa. Myöhemmin tilausta ei voi enää perua, emmekä hyvitä noutamatta jätettyjä tilauksia. Jyväskylän Fantasian terassitilausten peruutukset täytyy tehdä Fantasian myymälän kassalla.

10. Alennukset, etuudet ja oheistuotteet

Asiakkaalle myönnettävät alennukset ja etuudet määräytyvät myFinnkino-asiakkuustilille merkittyjen tietojen perusteella myFinnkinon ehtojen mukaisesti.

Mikäli erityisissä Event Cinema -tapahtumissa on tuotejakelua, kyseisiä tuotteita on saatavilla vain niin kauan kuin tavaraa riittää.

11. Pyörätuolipaikat

Kaikissa Finnkinon teatterisaleissa on rajallinen määrä pyörätuolipaikkoja. Pyörätuolipaikkaliput kannattaa varata tai ostaa etukäteen mm. rajallisen paikkamäärän ja mahdollisten järjestelyjen tarpeen vuoksi. Varauksen voi tehdä puhelimitse, teatterin kassalta tai verkkokaupasta, josta lippuja voi myös ostaa.

Avustajan ilmaislipun voi varata pyörätuolipaikkalipun lisäksi avustajalle käyttäen lippukategoriaa ”Normaali”. Lunastettaessa varausta lippukassalta lipunmyyjä muuttaa avustajan lipun ilmaislipuksi. Verkkokaupasta ei ole mahdollista hankkia ilmaislippua.

12. Virhetilanteet

Verkkokaupan virhetilanteet johtuvat yleisimmin siitä, ettei lipunmyyntijärjestelmä saa vahvistusta verkkopankissa suoritetusta maksusta. Tyypillisiä syitä epäonnistuneeseen lipputoimitukseen ovat esimerkiksi maksamiseen varatun ajan (15 min.) ylittyminen sekä yhteyden katkeaminen ennen selaimen palaamista Finnkinon verkkopalveluun.

Verkkopankki- ja maksukorttiveloitukset tapahtuvat Netaxept-maksupalvelussa. Maksut, joissa käytetään kokonaan tai osittain Finnair Plus Avioksia, tapahtuvat Finnairin maksupalvelussa. Finnkino ei vastaa tietoliikennehäiriöistä tai maksuliikennekumppaniensa järjestelmähäiriöistä johtuvista palvelukatkoksista. Mikäli maksutapahtumassa tai lipputoimituksessa ilmenee ongelmia, asiakkaan tulee täyttää verkkokaupan virheilmoituslomake. Mikäli virhe ilmenee Finnair Plus Avioksilla maksettaessa, asiakkaan tulee ottaa yhteyttä suoraan Finnairin asiakaspalveluun [email protected]

Mikäli oston vahvistussivu ei aukea lippujen maksamisen jälkeen tai maksamisen jälkeen ilmestyy virheilmoitus, kannattaa tarkistaa myFinnkino-asiakkuustilitä, onko osto onnistunut. Onnistuneen pääsylippuoston tiedot näkyvät asiakasprofiilin Lippuostot-kohdassa. Ostettaessa PDF-sarja- tai herkkulippuja liput lähetetään sähköpostilla pdf-liitteinä. Mikäli maksettu osto ei näy asiakkuustilillä eikä sähköpostiin ole tullut oston vahvistusviestiä, osto on todennäköisesti peruuntunut. Tällaisessa tapauksessa asiakkaan kannattaa tehdä osto uudestaan ja pyytää hyvitystä alkuperäiselle veloitukselle seuraavasti:

  • Asiakas täyttää Verkko-oston virheilmoitus -lomakkeen. Lomakkeen tiedot lähetetään Finnkinon asiakaspalvelun käsiteltäväksi.
  • Asiakas ostaa liput uudestaan.
  • Hyvitys maksetaan noin viikon kuluessa hyvityspyynnön vastaanottamisesta.

Luottokorttiveloitukset hyvitetään suoraan luottokortille.

13. Virheosto

Mikäli näytöksen valinnassa on sattunut virhe ja liput on ostettu väärään näytökseen, voi liput vaihtaa veloituksetta uusiin minkä tahansa Finnkinon teatterin lippukassalla ennen sen näytöksen alkua, johon liput on virheellisesti ostettu. Jälkikäteen lippuja ei voi vaihtaa, eikä Finnkino hyvitä käyttämättä jääneitä lippuja.

Virheellisesti ostettuja digisarjalippuja ei muuteta tulostettaviksi / PDF-sarjalipuiksi eikä toisinpäin.

Jos tilasit Tilaa ja Nauti -tilaussivustolta väärälle ajankohdalle tai teatteriin, voit perua tilauksesi asiakaspalvelumme [email protected] kautta 4 h ennen tilauksen noutoaikaa, tai minkä tahansa teatterimme kassalla 2 h ennen noutoaikaa. Myöhemmin tilausta ei voi enää perua, emmekä hyvitä noutamatta jätettyjä tilauksia. Jyväskylän Fantasian terassitilausten peruutukset täytyy tehdä Fantasian myymälän kassalla. Peruutettuasi tilauksen tee uusi tilaus Tilaa ja Nauti -tilaussivustolla.

14. Asiakaskyselyt ja viestintä

Saatamme lähettää sinulle viestintää koskien ostoasi, varaustasi tai elokuvakäyntiäsi. Tällainen viestintä voi liittyä esimerkiksi muutoksiin koskien näytöstä, johon olet ostanut lippuja. Saatamme myös lähettää sinulle kyselyitä koskien elokuvakäyntiäsi, elokuvaa tai muita ostamiasi tuotteita tai käyttämiäsi palveluita, mikäli olet liittynyt asiakasohjelmaamme. Finnkinon oikeus käsitellä henkilötietojasi näissä tilanteissa perustuu oikeutettuun etuun. Voit lukea lisää tietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta